Ik ga golfen

Wil je gaan golfen en heb je een beperking? De Moulin Foundation helpt je op weg. Bespreek voor dat je gaat golfen, dit altijd eerst met je behandeld arts of fysiotherapeut. Het is wel belangrijk om te weten of jou lichaam het fysiek kan en aan kan om te gaan golfen.

Uitdaging & Waarde

Voor iedereen met een beperking is het een uitdaging om je dagen in te delen, op basis van de energie die je hebt. Maar hoe mooi zou het zijn als je de golfsport kan beoefenen en daar juist een positief gevoel en positieve energie van krijgt. Door het golfen ben je heerlijk in de buitenlucht, in de zon. dat alleen al geeft je een boost. Je komt weer onder de mensen en je weer een reden om je bed uit te komen. Golf is een van de weinig sporten die je met een valide speler samen kunt spelen. Ga golfen met je zaken relaties, vrienden, ouders of zelfs je kinderen. Je hebt allebei een playing handicap, maar heb je een beperking, dan heb je een handicap extra. Juist dat geeft de uitdaging aan de golfsport. Fysiek maar zeker ook mentaal. Laat je uitdagen en ga golfen!! De waarde van dat positieve gevoel is onbetaalbaar. Je weer mens voelen. Golf kan je dat gevoel geven. Zoals onze ambassadeurs zelf aangeven, golf heeft mij mijn leven weer teruggegeven! Je kunt golfen op vele manieren doen. Recreatief of wedstrijden spelen in binnen en buitenland. Hier lees je meer over op de pagina wedstrijden. Maar een ding staat voorop. Genieten en herinneringen maken!

Kom in actie

Wilt u zich als bedrijf, vereniging of individu inzetten voor de Moulin Foundation. Ontdek dan nu wat u voor ons kunt betekenen.

Waar kan ik golfen?

Op deze pagina vind u de golfbanen waar u met uw beperking goed terecht kunt. Klik op het logo van de golfbaan en u wordt doorverwezen naar de pagina van de golfclub. Bent u van een golfbaan of golfclub en u wil een all Round golfbaan/club zijn, meld u dan aan bij ons. Wij zorgen dat u hier vermeld wordt. Zo maken we samen het golfen met een beperking in Nederland groter! Verbinden is vermenigvuldigen!!

Hieronder vindt u de banen waar u met een beperking kunt golfen!

Gelderland

Noord Holland

Wedstrijden

"Het gaat niet om het resultaat, maar het gaat erom dat je het doet"

Voor golfers met een beperking worden er diverse wedstrijden georganiseerd in binnen en buitenland. De wedstrijden worden in Nederland worden georganiseerd door de NGF, BMVG en door de golfverenigingen zelf. Alle wedstrijden in Nederland zijn te vinden via sites van de genoemde organisaties. In het buitenland worden de golfwedstrijden georganiseerd door de EDGA (European Disabled Golf Organisation). Via onderstaande logo's kom je op de pagina's uit waar je alle wedstrijden kunt vinden. Nederlandse golfers met een beperking komen in aanmerking voor een EDGA Pas, met deze pas mag je deelnemen aan de wedstrijden van de NGF en de EDGA. Mits je aan de aanvullende voorwaarden voldoet. Heb je hier vragen over, stuur dan een mail naar info@moulinfoundation.nl.  Wij helpen je graag verder. Om minder valide golfers mobiliteit te verlenen is er de Stichting Handicart. Zodat je gebruik (tegen vergoeding) kan maken van een golf cart. Wil je een Handicart pas aanvragen of weten of je er voor in aanmerking komt. Kijk dan op www.handicart.nl. Voor alle vragen kun je uiteraard ok even contact met ons op nemen.

De organisaties